Parcel Mail is een alternatief voor de landelijke postdienst. Ondanks de digitalisering worden nog steeds brieven en fakturen per post verzonden. Via Parcel.nl kunt u deze gewoon meegeven met de chauffeur, wij zorgen voor verdere verwerking en levering van uw brieven.  Levering van de brieven gebeurt via lokale en landelijke postbedrijven. 

Naast normale brieven is deze service ook zeer geschikt om e commerce zendingen te versturen. Vooral artikelen met een lage waarden kunnen prima door de brievenbus worden geleverd. Het grote voordeel is dat de verzendkosten voor brieven veel lager liggen dan die van pakketten terwijl de bezorging erg betrouwbaar is. 

Een brief wordt zonder track en trace en handtekening vervoerd, en wordt normaalgesproken door de brievenbus afgeleverd. Een nieuw product is een Pakkie, dit is een grotere zending die niet door de brievenbus past, waarvan de som van de lengtes niet meer is dan 90 centimeter.  PostNL heeft een beperking ingevoerd voor zogenoemde goederenzendingen. Dit houd in dat brieven alleen als pakje zonder track en trace verzonden mogen worden (vergelijkbaar met ons Pakkie product). PostNL verwijst naar nieuwe UPU regels, waarmee goederen niet meer via brievenpost verzonden kunnen worden omdat de douane in het bestemmingsland wil weten wat er in zit. Hierdoor moet op elke brief in de toekomst inderdaad een barcode zitten. Op dit moment zit dit nog in een overgangsperiode, toekomstig kunt u voor deze zendingen, tegen de normale brieftarieven, deze verzendlabels online aanmaken. 

Levering van brieven, fakturen en pakkies gebeurt altijd via het servicelevel Priority . Voor catalogi en folders die als actie verzonden worden , hebben wij een goedkopere leverservice, Economy. De looptijd is hier enkele dagen langer tegen een lager verzendtarief. 

Parcel.mail kan naast de bestemming Nederland naar alle landen ter wereld. De brieven worden dezelfde dag bij ons verwerkt en direct doorgezet naar de lokale postdiensten of het internationale hub vanwaaruit de brieven per vliegtuig naar de eindbestemming worden gevlogen. 

Om van Parcel.mail gebruik te maken hoeft u alleen klant te zijn bij Parcel.nl . Via ons verzendportaal clickt u op de optie Mail en vult eenvoudig per zone en gewichtsklasse de totalen in, waarna u het verzendmanifest direct kunt printen. Samen met de brieven geeft u deze met onze chauffeur mee. 

Bent u nog geen klant, maar wilt u gebruik maken van deze service, meld u aan via: https://parcel.nl/NieuweKlant.htm