Parcel Mail is een alternatief voor de nationale postbezorging. Hoewel digitalisering steeds meer voorkomt, worden brieven en facturen nog steeds per post verzonden. Met Parcel.nl kunt u deze gewoon aan onze chauffeur geven en wij zorgen voor verdere verwerking en bezorging van uw brieven. De bezorging van de brieven wordt uitgevoerd door lokale en nationale postbedrijven.

Naast reguliere brieven is deze service ook zeer geschikt voor het verzenden van e-commerce zendingen. Met name producten met een lage waarde kunnen prima in de brievenbus worden afgeleverd. Het grote voordeel is dat de verzendkosten voor brieven veel lager zijn dan die van pakketten, terwijl de bezorging zeer betrouwbaar is.

Een brief wordt zonder track en trace of handtekening vervoerd en wordt meestal via de brievenbus afgeleverd. Een nieuw product genaamd "Pakkie" kan grotere zendingen bevatten die niet door de brievenbus passen, zolang de totale lengte niet meer dan 90 centimeter bedraagt. PostNL heeft beperkingen ingevoerd voor zogenaamde goederenzendingen. Hierdoor mogen brieven alleen als pakje zonder track en trace worden verzonden (vergelijkbaar met ons Pakkie product). PostNL verwijst naar nieuwe UPU-regels waardoor goederen niet langer via normale briefpost kunnen worden verstuurd omdat de douane in het bestemmingsland wil weten wat erin zit. Daarom zal elke brief in de toekomst inderdaad een barcode moeten hebben. Momenteel bevinden we ons nog in een overgangsperiode, maar in de toekomst kunt u voor deze zendingen tegen normale briefkosten online verzendlabels aanmaken.

De bezorging van brieven, facturen en pakkies gebeurt altijd op het serviceniveau "Priority". Voor catalogi en folders die als actie worden verzonden, bieden wij een goedkopere bezorgservice genaamd "Economy". De bezorgtijd is hierbij enkele dagen langer, maar tegen een lager tarief.

Parcel.mail kan naast Nederland ook naar alle landen ter wereld verzenden. De brieven worden dezelfde dag bij ons verwerkt en direct doorgestuurd naar lokale postdiensten of internationale hubs van waaruit ze per vliegtuig naar de eindbestemming worden gevlogen.

Om gebruik te maken van Parcel.mail hoeft u alleen klant te zijn bij Parcel.nl. Via ons verzendportaal klikt u op de optie "Mail" en vult u eenvoudig de totalen in per zone en gewichtsklasse, waarna u het verzendmanifest direct kunt printen. Samen met uw brieven geeft u dit mee aan onze chauffeur.

Als u nog geen klant bent maar wel gebruik wilt maken van deze service, meldt u dan aan via: https://parcel.nl/NieuweKlant.htm