Logisticaparcel is het geavanceerde systeem dat u in staat stelt om uw pakketten online in te voeren. Parcelshipping is de Nederlandstalige versie van Logisticaparcel en biedt een unieke selectie aan mogelijkheden:

  • Selecteer het land van bestemming.
  • Kies uit verschillende ontvangers, waaronder consumenten, bedrijven en afhaalpunten.
  • Geef het gewicht en type zending aan, zoals pakketten of goederen op pallets.
  • Kies de gewenste dienst, zoals standaardlevering, expresslevering of speciaal transport.

Op basis van deze selectie wordt de meest geschikte vervoerder geselecteerd voor uw zending. Parcelshipping genereert direct het juiste verzendlabel dat u kunt printen met behulp van een labelprinter of laserprinter.

Het grote voordeel van Parcelshipping is dat u overal toegang heeft tot uw verzendgegevens. Met slechts één klik kunt u de status van uw zending bekijken. Ondertussen ontvangt de ontvanger al een e-mailmelding en beschikt hij over de benodigde track-en-tracegegevens om wereldwijd de status van het pakket te kunnen volgen.

Er zijn vier manieren waarop u een zending kunt invoeren:

  • Handmatig door alle gegevens in te voeren.
  • Handmatig met behulp van het adresboek.
  • Via een .csv / excel-import.
  • Via onze API, waarmee u direct verzendlabels kunt genereren vanuit uw webshop of ERP-systeem.

Wij bieden rechtstreekse integraties met verschillende e-commerceplatforms, waaronder Magento, Prestashop, Woocommerce, Picqer, CCVshop, Lightspeed, Opencart en Bol.com. Daarnaast kunnen wij koppelen met systemen zoals Mijnwebwinkel, Exact Online, Nextail, SAP en Navision, en vrijwel alle andere toegankelijke systemen.

Met een druk op de knop haalt u in één keer alle bestellingen binnen. U kunt onbeperkt meerdere systemen koppelen, zoals Mijnwebwinkel en Bol.com. Wij halen automatisch de orders op en sturen de status terug inclusief het pakketnummer en de trackinglink.

Zodra een zending is ingevoerd, kan het verzendlabel direct worden afgedrukt en kan er om ophaling worden gevraagd. Bij verwerking in onze depots wordt er onmiddellijk een e-mailmelding (met door uzelf opgestelde tekst) naar de ontvanger gestuurd.

Parcelshipping volgt vervolgens elke zending nauwlettend op en meldt direct alle bijzonderheden aan de ontvanger. Of het nu gaat om een niet-thuis situatie, weigering van het pakket of een sorteerfout; de ontvanger kan online of via het lokale depot een nieuwe leverafspraak maken of kiezen voor levering op een ander adres of bij een pakketshop.

Parcelshipping blijft zich voortdurend ontwikkelen en innoveert op het gebied van nieuwe logistieke oplossingen. Denk hierbij aan modules voor magazijnbeheer, verwachte levertijden en real-time contact met de chauffeur.